Práce s plechy v 3D CAD systémech se zaměřením na parametrický modelář SolidWorks - Michlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce pojednává o tvorbě plechových dílů v CAD programu SolidWorks. V teoretické části vysvětluje pojem CAD a v jakých oborech se s ním dá setkat. Také zmiňuje nejznámější strojírenské firmy zabývající se CAD systémy, se zaměřením na SolidWorks. V praktické části vysvětluje a popisuje na vybraných dílech všechny funkce plechových dílů, včetně tvorby technické dokumentace. Poslední část je výzkumná sonda, která se zabývá problematikou výuky plechových dílů na středních průmyslových školách.
Working with metal sheets in 3D CAD systems with a focus on the parametric program SolidWorks
Keywords: CAD; SolidWorks; 3D modelování; plechový díl; CAD; SolidWorks; 3D modeling; sheet metal part