Protierozní opatření jako prvek ekologické stability krajiny - Kubeš, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce pojednává o protierozních opatřeních a o jejich využití v pozemkových úpravách. První část je zaměřena na podrobnou literární rešerši, která řeší erozi, protierozní opatření a ekologickou stabilitu. V následující části je charakterizováno zájmové povodí. V povodí jsou vypočteny hodnoty smyvu půdy pomocí Wischmeier-Smithovy rovnice. V případech, kdy dojde k přesáhnutí tolerované hodnoty smyvu, jsou navržena vhodná protierozní opatření.
Antierosion precaution as a component of ecological landscape stability
Keywords: vodní eroze; Wischmeier-Smith; protierozní opatření; water erosion; Wischmeier-Smith; antierosion precaution