Analýza druhů a forem cestovního ruchu ve zvolené oblasti - Sedlecko - Šetinová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zanalyzovat cestovní ruch z hlediska druhů a forem v oblasti Sedlecko. Zhodnotit druhy a formy cestovního ruchu, provést terénní šetření a vyhodnotit získané informace. Na základě těchto informací sestavit profil návštěvníka a navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení situace v destinaci. Závěrem práce byl produktový balíček Za krásami Českého Meránu, zaměřený na poznávání přírodních a historických atraktivit a na cykloturistiku a pěší turistiku. Tento produkt je kombinací ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb.
The Analysis of the Types and Forms of Tourism in the Sedlecko Region
Keywords: cestovní ruch; druhy cestovního ruchu; formy cestovního ruchu; služby cestovního ruchu; destinace cestovního ruchu; profil návštěvníka; marketingový mix; produktový balíček; tourism; species of tourism; forms of tourism; services of tourism; destination of tourism; visitor profile; marketing mix; product package