Pojištění profesionálních a amatérských sportovců v České republice - Zimová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je analýza produktů pojišťoven určených pro sportovce, využívání produktů sportovci a jejich zkušenosti s pojištěním. Práce je rozdělena na 4 části. První část představuje popis základních informací týkajících se pojištění a pojišťovnictví. V druhé části jsem analyzovala nabídku pojistných produktů pojišťoven v České republice. Třetí část obsahuje rozbor dotazníků, které byly předloženy 211 sportovcům z oblasti amatérského i profesionálního sportu. V poslední části shrnuji zjištěné informace.
Insurance of amateur and professional sportsmen in the Czech Republic
Keywords: pojištění; pojišťovnictví; pojišťovny; sportovci; úrazové pojištění; insurance; insurance company; sportsmen; accident insurance