Výuka španělského jazyka a průřezová témata RVP ZV - Malenická, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem DP je nastínit způsob, jakým lze spojit výuku cizího jazyka, konkrétně španělštiny, s průřezovým tématem definovaným podle RVP ZV (Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání). Autorka vychází z požadavků současné školní reformy, která zavádí tzv. průřezová témata, která mají být ošetřena různou formou v různých hodinách.
The teaching of Spanish language and the partial issues of Frame educational programme for basic education
Keywords: Rámcový vzdělávací program pro ZV; průřezová témata; školní reforma; Multikulturní výchova; Společný evropský referenční rámec; Frame educational programme for basic education; Frame topics; school reform; multicultural education; United European Reference Frame