Analýza škodlivého kódu ve virtuálním prostředí - Kovář, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou škodlivého kódu, který se analýze ve virtuálních prostředích vyhýbá (tj. evasivním malware). Práce obsahuje navrhnutou implementaci analytického prostředí, experimenty a vyhodnocení analýzy škodlivého kódu ve virtuálním prostředí, které ověřilo přínos provedených opatření na snížení odhalitelnosti analytického prostředí ze strany evasivního malware. Významným zdrojem inspirace pro některé postupy a opatření byly poznatky o výzkumu biologických virů.
Malware analysis in virtual environment
Keywords: škodlivý kód; malware analýza; dynamická analýza; evasivní malware; virtualizace; biologické viry; malware; malware analysis; dynamic analysis; evasive malware; virtualization; biological viruses