Zkušenosti volnočasových pedagogů na zotavovacích akcích s dětmi s ADHD - Málková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce na téma Zkušenosti volnočasových pedagogů na zotavovacích akcích s dětmi s ADHD má teoreticko-empirický charakter. Teoretická část se zabývá problematikou zotavovacích akcí, tzn. legislativou, organizací, kvalifikací a kompetencemi pracovníků zotavovacích akcí. Dále je charakterizováno dítě s ADHD a popsány výchovné přístupy vhodné pro práci s dětmi s ADHD na zotavovacích akcích. Cílem empirické části je popsat zkušenosti pedagogů volného času s integrací dítěte s ADHD na zotavovacích akcích. Empirická část je rozdělena na dvě části. První část tvoří předvýzkum realizovaný formou dotazníkového šetření. Na výsledky šetření navazuje část druhá, založená na strukturovaných rozhovorech s vybranými pedagogy volného času. Otázky rozhovoru jsou zaměřeny na dosavadní praxi volnočasových pedagogů, podmínky integrace dítěte s ADHD na zotavovací akci, výchovné přístupy a přínosy integrace.
Experience leisure educators at convalescent events with children with ADHD syndrome
Keywords: pedagog volného času; zotavovací akce; letní tábor; ADHD; projevy a příčiny; integrace; hra; leisure time animator; convalescent events; summer camp; attention deficit hyperactivity disorder; symptoms and causes; integration; game