Předmanželská smlouva - Rychlý, Eduard (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi smluvních úprav majetkových vztahů před a po uzavření manželství. Vymezení stručného historického vývoje úprav majetkových vztahů mezi manžely. Práce se zaměřuje na právní instituty týkající se uzavření manželství, vzájemných majetkových vztahů, platnosti a účinnosti předmanželské smlouvy a možnostmi její změny.
Pre-marital agreement