Porovnání sklízecích mlátiček John Deere s tangenciálním a axiálním mlátícím ústrojím T670i a S770 - Peterka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním tangenciálního mláticích ústrojí a axiální-ho mláticího ústrojí z hlediska nákladů, kvality výmlatu, ztrát a výkonnosti. V práci je vysvětlen popis a technologie jednotlivých mláticích ústrojích a jejich principů. Dále jsou popsány další pracovní operace prováděné sklízecí mlátičkou během její činnosti. Pozornost je věnována i automatizaci, která se odráží v posuzované problematice.
Comparison of John Deere combine harvesters with T670i and S770 tangential and axial threshers
Keywords: sklízecí mlátička; mláticí ústrojí; automatizace; výkonnost; porov-nání mláticího ústrojí z hlediska nákladů; kvality výmlatu; ztrát a výkonnosti.; combine harvester; threshing system; automation; performance; comparison of thre-shing system in terms of cost; threshing quality; loss and performance