Přechylování názvů povolání v současné španělštině (korpusová analýza) - Chvátalová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá přechylováním názvů povolání v současné španělštině a je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou shrnuty principy přechylování profesí v současné španělštině a dále porovnání španělských gramatik, které se tomuto tématu věnují. V praktické části jsou uvedeny výsledky výzkumu, kde byly zkoumány jednotlivé výrazy. Tento výzkum byl prováděn za pomoci španělských synchronních korpusu CORDE, CREA a CORPES XXI.
Female and male gender of nouns of professions (analysis based on corpus data)
Keywords: přechylování; rod; profese; analýza; gender inflection; gender; profession; analysis