K historii Základní školy v Kamýku nad Vltavou - Krajská, Aneta (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá popisem historického vývoje školství a školní budovy v obci Kamýk nad Vltavou. Cílem práce je podat přehled o důležitých etapách v historii školství v obci Kamýk nad Vltavou, včetně proměn, kterými škola prošla v posledních desetiletích. Konkrétně se zaměřuje na počátky vzdělávání žáků s mentálním postižením, více vadami a autismem ve speciálních třídách této školy, které zde vznikly vedle běžných tříd. Informace o daném tématu jsou vhodně doplněny o rozhovory s pamětníky tohoto vzdělávání. Mapován je také vývoj školy v době mé povinné školní docházky. Součástí je projekt Cesta k inkluzi.
To the history of the Primary School in Kamýk nad Vltavou
Keywords: historie školství; vzdělávání; základní škola; kronika; history of education; education; primary school; chronicle