VLIVY MÉDIÍ NA CHOVÁNÍ DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU - Daňková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce ''Vlivy médií na chování dětí předškolního věku'' pojednává o roli a významu médií v procesu výchovy a vzdělávání dětí předškolního věku. V práci je poukázáno jednak na možné negativní účinky médií vznikající u dětí zejména v důsledku zobrazování násilí, jednak na nepříznivé dopady vznikající v důsledku nadměrného trávení času u televize či jiných médií na úkor jiných prospěšných aktivit. V případové studii je nastíněna změna v chování a jednání chlapce. Ovlivněn je častým hraním počítačových her tématicky nevhodných k jeho věku. Současně se zde uvádí možnosti, jak těmto negativním vlivům předcházet.
MEDIA INFLUENCE ON PRE-SCHOOL CHILDREN´S