Automobilový průmysl a jeho vliv na ekonomickou situaci ve vybraném regionu - Kolář, Petr (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou automobilového průmyslu a jeho vlivem na ekonomickou situaci v Jihočeském kraji. Cílem je analyzovat a vyhodnotit vybrané ukazatele a jejich vliv na vybranou veličinu počet zaměstnanců v regionu ve sledovaném období. Mezi zkoumané ukazatele patří nezaměstnanost, počet zaměstnanců mimo automobilový průmysl, průměrná hrubá mzda, počet podniků a tržby na jednoho zaměstnance v automobilovém průmyslu v Jihočeském kraji. Hlavní faktory a závislosti jsou vyhodnoceny s pomocí statistických metod. Mezi použité metody, které byly v práci použity jsou korelační a regresní analýza. Výsledná data poskytují příležitosti pro predikce dat ohledně vývoje v následujících letech a mohou být přínosná pro manažery podniků, kteří se pohybují v oblasti automobilového průmyslu a rozmýšlí se nad dalšími kroky směřování podniku.
The Automotive Industry and Its Influence on the Economic Situation in the Selected Region
Keywords: automobilový průmysl; zaměstnanost; korelační analýza; Jihočeský kraj; Automotive Industry; Employment; Correlation Analysis; South Bohemian Region