New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II - Jeníková, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
U prasat se běžně vykytují dva druhy kryptosporidií: Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II. K identifikaci jednotlivých druhů a genotypů se v současné době využívají metody molekulární biologie jako je polymerázová řetězová reakce (PCR) s následnou restrikční analýzou (RFLP) nebo sekvenování jednotlivých genů. Tyto metody jsou však limitovány v identifikaci smíšených infekcí, pro vyřešení tohoto problému byly navrženy nové druhově specifické primery, které byly v této práci testovány.
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Keywords: Cryptosporidium suis Cryptosporidium pig genotypeII smíšená infekce věková specifita druhově specifické primery; Cryptosporidium suis Cryptosporidium pig genotypeII Mixed infection Age-specificity Species-specific primers