Dětské pěvecké sbory na Jindřichohradecku - Zavadilová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá dětskými pěveckými sbory na Jindřichohradecku a je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část představuje historii sborů, druhy sborů a osobu sbormistra. Dále se zabývá hlasem, charakteristikou věkové skupiny sboristů a sborem, jako sociální skupinou. Na konci teoretické části je kapitola o Jindřichohradecku a významných osobnostech, které zde žily. V praktické části se práce zabývá popisem jednotlivých dětských Jindřichohradeckých pěveckých sborů.
Children's choirs on the Jindřichův Hradec region
Keywords: pěvecký sbor; děti; Jindřichohradecko; sbormistr; zpěv; hlas; choir; children; Jindřichohradecko; choirmaster; singing; voice