Českobudějovický underground - Mucková, Tea (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem mé diplomové práce jsou zapomenuté osudy několika mladých lidí, kteří se v době komunistické vlády nebáli postavit režimnímu tlaku. Tito lidé bývají většinou shrnováni pod jednotný pojem, tedy underground. V rámci dějin České republiky bývají předmětem zájmu undergroundová seskupení, která se nacházela především v hlavním městě - tedy v Praze.. Není nikterak rozšířený fakt, že v oblasti jižních Čech byl politický nátlak často mnohem surovější než v právě uvedených místech České republiky.
Underground in České Budějovice
Keywords: zapomenuté osudy; komunistická vláda; underground; forgotten fates; Communist rule; underground