RELIGIÓZNÍ STRUKTURA OBYVATEL JIŽNÍ MORAVY - Vránová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá náboženskou strukturou jižní Moravy. Cílem této práce je analyzovat a popsat příslušnost obyvatel k církvím a náboženským společnostem. Analýza je provedena na úrovni okresů Jihomoravského kraje, v krátkosti je nastíněna situace i v ORP. Data jsou získávána z Českého statistického úřadu ze Sčítání 2011. Pro určení vývoje religiózní struktury jsou data porovnávána s daty ze Sčítání 2001. Výsledky zkoumání jsou doplněny o grafy, tabulky a mapy.
RELIGIOUS STRUCTURE OF SOUTH MORAVIAN REGION´S POPULATION
Keywords: míra religiozity; religiózní struktura; církev; náboženské společnosti; náboženské vyznání; degree of religiosity; religion structure; church; religion society; religious confesses