Analýza spotřebitelských úvěrů - Ptáčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo poskytnout pomůcku případnému žadateli o spotřebitelský úvěr, jak se orientovat v široké nabídce úvěrů na finančním trhu. Byl stanoven potenciální zájemce o úvěr a poté, pomocí modelových příkladů, bylo provedeno srovnání neúčelových úvěrů od 3 bankovních a 2 nebankovních institucí. Práce také obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo zaměřené na znalosti respondentů ohledně základních parametrů spotřebitelských úvěrů. Následně byla potvrzena hypotéza, že neexistuje rozdíl mezi zájemci s nižším či vyšším příjmem, u jaké instituce si podají žádost o úvěr.
Analysis of consumer loans
Keywords: Spotřebitelský úvěr; účelové a neúčelové úvěry; roční procentní sazba nákladů (RPSN); úroková sazba; bankovní a nebankovní instituce.; Consumer credit; purpose and non-purpose loans; annual percentage rate of charge (APR); interest rate; banking and non-banking institutions.