Efektivita dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků - Kovaříková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem bakalářské práce je efektivita cyklu workshopů ve vztahu ke komunikaci s dětmi a snaha zachytit případné změny v chování a komunikaci pedagogů. V teoretické části seznamuje s dalším vzděláváním pedagogických pracovníků, osobnostně orientovaným modelem výchovy a vzdělávání, kompetencemi, jež by měl mít pedagog osvojeny, potřebami dětí prostřednictvím uznávaných psychologů, vnitřní motivací a komunikací. V praktické části jsou vymezeny jednotlivé komunikační techniky, průběh pozorování pedagogů a výsledky tohoto pozorování. Taktéž jsou zde vyhodnoceny autoevaluační dotazníky, ve kterých byly otázky cíleny na subjektivní pohled pedagogů na osobní přínos těchto workshopů.
Effectiveness of further education of educaters
Keywords: Další vzdělávání pedagogických pracovníků; osobnostně orientovaný model; potřeby dětí; kompetence předškolního pedagoga; respektující komunikace.; Further education of teaching staff; personality-oriented model; children's needs; pre-school teacher competences; respectful communication.