Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na webových stránkách Účetního dvora Evropské unie - Karbulková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem této bakalářské práce je Jazykový režim Evropské unie v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na webových stránkách Účetního dvora Evropské unie. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá představením institucionálního rámce Evropské unie a umístěním Účetního dvora v něm. Dále je zde také popsán jazykový režim Evropské unie. Praktická část přibližuje strukturu webových stránek Účetního dvora a poté rozebírá dostupnost dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na těchto webových stránkách. Zjištěné výsledky rozboru jsou na závěr vyhodnoceny jak po kvantitativní, tak po kvalitativní stránce.\\
Linguistic regime of the EU in practise: comparison of accessibility of the documents in Czech, French and English on the website of the European Court of Auditors
Keywords: jazykový režim; Evropský účetní dvůr; Evropská unie; dostupnost dokumentů; language regime; European Court of Auditors; European Union; availability of documents