Současný stav a možnosti řešení dětského kuřáctví - Vávrová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Práci jsem rozdělila do části teoretické a praktické. V teoretické části jsou obsaženy informace o historii kouření, o látkách obsažených v cigaretě a jsou zde uvedeny účinky kouření na děti, dospělou populaci, těhotné ženy i reprodukci. V další kapitolách je řešena problematika zákonů a kouření, je zde uvedena teorie vzniku závislosti a možná léčba. V závěru teoretické části je podrobně popsána problematika kouření dětí a mládeže. Obsahuje preventivní programy, ochranu dětí před kouřením a důvody, které vedou mládež k prvním pokusům a následnému kuřáctví.
Contemporary situation and possibilities of solving children´s smoking.
Keywords: dítě; kouření; prevence; child; smoking; prevention