Historie motoristických sportů v Jižních Čechách - Drahoš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Úkolem a cílem této bakalářské práce je shrnuti historie a vývoje motoristického sportu v Jižních Čechách, kde byl svého času velmi populární. Práce je z hlediska obsahového zaměřena na motoristické sporty, a zvláště pak na motokros. Z hlediska územního plánu je předmět práce rozdělen do okresů České Budějovice, Písek, Tábor, Jindřichův Hradec, Český Krumlov, Prachatice, Strakonice a dříve patřící i Pelhřimov, který 12. listopadu 2000 přešel do kraje Vysočina.
The History of motors sports in South Bohemia \\
Keywords: plochá dráha; motokros; enduro; silniční motocykly; automobilové závody rallye; rallyekros; autokros; formule Škoda F - 1 300