Metodika atletického rozcvičení a její využití ve školním vzdělávacím programu na ZŠ\\ - Lajer, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zaměřuje na rozcvičení formou speciálních běžeckých cvičení, někdy také zvané atletická abeceda. Ve zkratce přibližuje problematiku tělesného zatížení a přípravy lidského organizmu na zatížení pomocí rozcvičení. Dále se podrobně věnuje technice hladkého běhu, na kterou navazují části věnované konkrétním běžeckým cvičením. Jednotlivé cviky spolu s příslušným audiokomentářem jsou zachyceny na videozáznamu, který je součástí přílohy. Závěr práce tvoří možnosti využití a doporučení pro provádění těchto cvičení v tělovýchovné praxi.
Methodology of athletic warm ? up and its usage in school educational programme
Keywords: atletická abeceda; speciální běžecká cvičení; rozcvičení; videozáznam; DVD; ABC running drills; running excercises; warm ? up; videorecording; DVD