Využití arteterapeutických postupů u jedinců s neadekvátním sebepojetím - Mrázová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce pojednává o využití arteterapie při práci s dospělými jedinci s neadekvátním sebepojetím. Je členěna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje dvě hlavní kapitoly, které se zabývají sebepojetím a arteterapií. Sebepojetí se zabývá vztahem člověka k sobě samému, který zásadním způsobem ovlivňuje možnosti, jak se jedinec může vztahovat ke světu a uspět v něm. Arteterapie v užším pojetí využívá výtvarné umění pro terapeutické účely. Praktická část referuje o arteterapeutické práci s dospělými jedinci s neadekvátním sebepojetím. Výzkumné výstupy jsou prezentovány v podobě případových studií.
The use of art therapy practice for individuals with inadequate self-concept
Keywords: sebepojetí; arteterapie; dospělé osoby s neadekvátním sebepojetím; self-concept; art therapy; adults with inadequate self-concept