Projektová výuka ve vzdělávací oblasti Člověk a svět práce - Gajdošík, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce popisuje vzdělávací systém v České republice. Soustřeďuje se na projektovou výuku zaměřenou na práci s textiliemi. Pro vyučující je v ní vytvořen didaktický materiál, doplněný o doporučení. Teoretická část charakterizuje základní textilní vlákna, jejich znaky, vlastnosti a použití. Dále popisuje jednotlivé způsoby výroby délkových a plošných textilií. Větší prostor je věnován tkaninám, včetně jejich vazeb a rozborů. To je dáno možností využití a dostupnosti tkanin pro tvořivou práci žáků a žákyň ve výuce. Přílohou práce jsou pracovní listy a návody pro žáky.
Project instruction in the educational area Man and the World of Work
Keywords: práce s laboratorní technikou; textilie; náměty na práci; fabric work with laboratory equipment; textile; ideas to work