Infekce klíšťat Ixodes ricinus spirochetami Borrelia burgdorferi sensu lato - Fišerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
V práci popisuji laboratorní metody infekce klíšťat Ixodes ricinus spirochetou Borrelia burgdorferi sensu lato, která je původcem onemocnění zvaného Lymeská borrelióza. Cílem práce je optimalizovat metody, které spolehlivě a reprodukovatelně umožní infikovat větší množství klíšťat spirochetou Borrelia burgdorferi sensu lato.
Experimental infection of Ixodes ricinus ticks with spirochaetes Borrelia burgdorferi sensu lato
Keywords: Klíště Ixodes ricinus; Borrelia burgdorferi; Lymeská borrelióza; infekce.; Tick Ixodes ricinus; Borrelia burgdorferi; Lyme borreliosis; Infection.