Jazykové kurzy Francouzského institutu v Praze 1992-2011. Metody, skladba, marketing. - Kratochvílová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce jsou Jazykové kurzy Francouzského institutu v Praze v letech 1992-2011. Jejich metody, skladba a marketing. První část práce je teoretická a je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole představuji Francouzský institut v Praze, uvedu stručně jeho historii, organizaci a jazykové kurzy. Druhá kapitola se věnuje jednotlivým Francouzským aliancím v České republice a jejich historii, organizaci a popisu jazykových kurzů. Třetí kapitola pojednává o teorii marketingové komunikace. Ve druhé části práce porovnávám jazykové kurzy Francouzského institutu v Praze a Francouzských aliancí v České republice z hlediska nabídky kurzů, počtu lektorů a studentů, ceny kurzů a marketingové komunikace. Závěr práce vyhodnocuje výsledky jednotlivých komparací a přináší možná vylepšení jednotlivým organizacím.
Language Courses of the French Institute of Prague.
Keywords: Francouzský institut v Praze; Francouzské aliance v České republice; jazykové kurzy; komparace; French Institute in Prague; French Alliances in the Czech Republic; language courses; comparison