Vyhodnocení auditorského rizika ve vybraných oblastech ověřování výkazů účetní závěrky v podmínkách ČR - Mikolášková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
V teoretické části práce, je definován historický vývoj auditu, definice auditu a jeho cíle. Auditorské postupy vymezené platnými právními předpisy, etické normy a etické chování auditora. Praktická část bakalářské práce se vztahuje na nejčastější rizika vyskytující se u zásob v podnicích, které se specializují na výrobu, maloobchodní a velkoobchodní prodej dílů pro automobilový průmysl. Prostřednictvím analýzy jsou hodnoceny rizika, které se vyskytují nejčastěji.
Evaluation of audit risk in selected areas in checking of financial statements in the CR conditions
Keywords: Audit; Auditorská rizika; Odpovědnost auditora; Zásoby; Testy správnosti; Auditing; Audit risk; Auditor´s Responsibility; Inventories; Test of the correctness