Diskriminace na trhu práce - Součková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je analyzovat současný stav diskriminace na trhu práce a navrhnout možná opatření směřující k snížení diskriminace. Práce nejprve popisuje základní definice diskriminace a různé formy obtěžování na pracovišti. Metodika práce je zajištěna dotazníkovým šetřením mezi 185 respondenty všech věkových a sociálních skupin. Pro snížení diskriminace i jejího dopadu na společnost z této práce vyplývají konkrétní doporučení, jako je odborné vzdělávání k přijetí preventivních opatření proti všem formám obtěžování a diskriminaci na pracovišti a také důsledné sledování pracovního zázemí v kontextu spokojenosti s prací, která je důležitá pro dobrý výkon pracovníků.
Discrimination in the Labour Market
Keywords: diskriminace; trh práce; rovnost; discrimination; labour market; equality