Zhodnocení projekce plánu společných zařízení v komplexních pozemkových úpravách v závislosti na socioekonomických faktorech - Štádlerová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)
Pozemkové úpravy ovlivňují významným způsobem nejen vzhled a prostorové uspořádání krajiny, ale zároveň také život obyvatelstva v ní. Tato práce je zaměřena především na zhodnocení plánů společných zařízení ve vybraných komplexních pozemkových úpravách v Jihočeském kraji a dále na možnost ovlivnění socioekonomických faktorů těmito společnými zařízeními. Pro předkládanou diplomovou práci byly vybrány obce: Borkovice, Bušanovice a Čejkovice. Pro tyto obce byla zpracována analýza plánů společných zařízení, analýza vybraných socioekonomických ukazatelů a jejich celkové zhodnocení.
Common equipment plan projection assessment in complex land consolidation in connection with socio-economical factors
Keywords: pozemkové úpravy; společná zařízení; socioekonomické faktory; obyvatelstvo; venkov; krajina; land consolidation; plan projection assessment; socio-economical factors; inhabitants; rural area; landscape