Vliv reformy financování regionálního školství na případu vybrané školy - Kunová, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se zabývá reformou financování regionálního školství. Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza financování základní školy po implementaci reformy financování regionálního školství platné od roku 2020. Při analýze obou systémů financování jsou použity jak teoretické znalosti z literatury, tak legislativní dokumenty. V této bakalářské práci je nový systém financování analyzován pomocí řízeného rozhovoru s ředitelem školy a porovnán se systémem aplikovaným před reformou platnou od roku 2020. Vstupní údaje pro analýzy jsou získány z interních materiálů vybrané základní školy. Na konci bakalářské práce jsou zhodnoceny a porovnány oba způsoby financování a jsou popsány přínosy realizované reformy financování pro celkový rozpočet základní školy.
Impact of the reform of financing regional education on the case of a selected school
Keywords: financování; rozpočet; škola; reforma; regionální školství; financing; budget; school; reform; regional education