Návrh koncepce odborné přípravy v oblasti canisterapie - Staníková, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce reaguje na nejednotnost odborné přípravy v oblasti canisterapie v České republice. V její teoretické části je poukázáním na historický vývoj a současný stav v oblasti zoorehabilitace, zejména pak canisterapie a hiporehabilitace, upozorněno na důležitost a aktuálnost problematiky, na kterou je práce zaměřena. Výsledný schematický návrh si klade za cíl sloužit k potřebnému sjednocení odborné přípravy v oblasti canisterapie v České republice. Nejedná se pouze o jeden návrh, ale dva dílčí návrhy reagující na současnou situaci v rámci této problematiky, přičemž jsou oba orientovány na přímou aplikaci v praxi.
Design of conception professional skills in the field of Animal Assisted Therapy
Keywords: canisterapie; koncepce; metody canisterapie; odborná příprava; sociální služby; vzdělávání; canistherapy; concept; methods of canistherapy; training; social services; education