Hospodářský cyklus a výnosnost vybraných fondů kolektivního investování v ČR - Melmerová, Ida (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo posoudit výnosnost vybraných fondů kolektivního investování v kontextu vývoje hospodářského cyklu v ČR . Praktická část se zabývá historií kolektivního investování v ČR. Dále se zabýát analýzou vybraných fondů kolektivního investování mezi 3 bankovními institucemi, které působí v rámci České republiky. Další analýza je provedena na hospodářském cyklu, sestrojení grafu HDP za období 2005-2019 a popsání jednotlivých fází hospodářského cyklu. Poslední analýza je zaměřena na vazbu mezi výnosností fondů kolektivního investování a hospodářským cyklem ČR. Pro bakalářskou práci jsou klíčové bankovní společnosti Československá obchodní banka, a.s., Komerční banka, a.s. a Česká spořitelna, a.s.
Economic cycle and profitability of selected collective investment funds in the Czech Republic
Keywords: kolektivní investování; výnosnost; hospodářský cyklus; financial market; collective investment funds; economic cycle; comparison