Čeština jako cizí jazyk - Poulová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci bych chtěla zkoumat a zabývat se češtinou jako cizím jazykem, protože si myslím, že to je a stále bude aktuální téma. Do České republiky zamíří každý rok až několik desítek tisíc přistěhovalců. Minimum z nich už je vybaveno základy českého jazyka, většina se tedy začíná učit český jazyk až na místě. Ve své práci bych se ráda zaměřila na možnosti, které pro výuku češtiny Česká republika nabízí. Dále jakým stylem a kde se vyučuje český jazyk v zahraničí a jak je čeština složitá pro cizince.
Czech as a foreign language
Keywords: čeština; jazyk; cizinec; výuka; učebnice; jazyková škola; metoda; Czech; language; foreigner; teaching; text book; language school; method