Vliv vybraných preventivních programů v NZDM - Remešová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce poukazuje na přínosy preventivních programů realizovaných v sociální službě Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež CROSS Prevent. Toho je dosaženo na základě teoretických poznatků získaných z přezkumu literatury a výsledků výzkumného šetření. V něm je kvalitativně zkoumáno sedm informantů pomocí tří metod šetření. Každá z těchto metod odpovídá na jednu výzkumnou otázku. Konkrétně se jedná o případovou studii, polostrukturovaný rozhovor a analýzu dokumentu. Vzhledem k tomu, že preventivní programy v NZDM nejsou nijak metodicky definovány, popíšu i jejich vlastní realizaci. Diplomová práce je doplňována výsledky, které byly během výzkumného šetření zjištěny.
Influence of selected preventive programs in NZDM
Keywords: sociální služby; NZDM; NZDM CROSS Prevent; preventivní programy; děti; mládež; social service; low-threshold facilities for children and youth; NZDM CROSS Prevent; prevention programmes; children; youth