Využití informačních technologií v účetnictví - Čapková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce je zhodnotit současný vývoj a možnosti využití informačních technologií v oblasti účetnictví a provést metody hodnocení možného budoucího vývoje v oblasti informačních technologií v účetnictví. Teoretická část této práce se zabývá historickým vývojem jednoduchého i podvojného účetnictví, od samých prvopočátků až po dnešní dobu, v Českých zemích i v Evropě. V práci jsou uvedeny informační technologie a jejich rozbory, které mají využití v účetních podnicích. V analytické části je charakterizován vybraný podnikatelský subjekt. U konkrétního vybraného podnikatelského subjektu je dále aplikována uvedená problematika týkající se využití informačních technologií, a nakonec je provedena analýza výsledků zkoumaného subjektu, případné návrhy a opatření.
Use of Information Technology in Accounting
Keywords: Účetnictví; informační technologie; podvojné účetnictví; softwarové aplikace; Accounting; information technologies; double-entry accounting; software applications