Determinanty neúspěšnosti žáků ve vyučovacím procesu - Štolbová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zaměřuje na postižení základních faktorů, které ovlivňují školní úspěšnost žáků. V teoretické části jsou obsaženy teorie známých autorů zabývajících se touto problematikou a v praktické části je uveden vlastní výzkum některých faktorů a závěry z tohoto výzkumu plynoucí.
Determinants of the students failure in class.