Didaktické hry v přírodopisu na ZŠ - Studničková, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
V diplomové práci je navržena série didaktických her pro využití v hodinách přírodopisu na 2. stupni základní školy. Tyto hry jsou členěny dle zaměření na hry botanické, zoologické a hry na témata z biologie člověka a neživé přírody. Podle možnosti jejich využití při výuce jsou hry rozděleny na opakovací, pro opakování a upevnění učiva, hry poznávací, jejichž cílem je získání nových vědomostí a hry motivační, které mají za úkol zvýšit a zmobilizovat zájem žáků o probírané učivo. Teoretická východiska jsou postavena na základě studia literatury, týkající se dané problematiky. V příloze jsou uvedeny návrhy didaktických her, včetně pomůcek v podobě textů, kartiček, herních plánů, obrázků, map, fotografií.
Educational Games in Natural Science at Primary School
Keywords: didaktické hry; přírodopis na 2. stupni základní školy; biological didactic games; natural science at primary school