Historie Národní školy v Lišově v letech 1900-1950 - Kulhánková, Simona (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá historií školy v Lišově v letech 1900-1950. První kapitola je úvod. Druhá kapitola popisuje historii města Lišov, další kapitola pojednává o historii školství v Lišově do roku 1900. Čtvrtá až osmá kapitola obsahuje popis jednotlivých etap vývoje lišovské školy v závislosti na změnách ve společnosti, charakteristiku daného období, průběh jednotlivých školních let, důležité události, slavnosti a zajímavosti.
History of the National School in Lišov in the years of 1900-1950
Keywords: škola; Lišov; historie; školní rok; školní slavnosti; zdravotní stav žáků; school; Lišov; history; school year; school celebration; the healthy condition of pupils