Rozlišování nevhodné kořisti ptačími predátory - Veselý, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Prezentovaná disertační práce shrnuje čtyři publikováné články a dva manuskripty týkající se významu jednotlivých komponent výstražného signálu v ochraně hmyzí kořisti před ptačími predátory.
Dangerous prey recognition in avian predators
Keywords: Aposematismus; Batesovské mimikry; výstražný signál; barva; vzor; chemická ochrana; Aposematism; Batesian mimicry; warning signal; colour; pattern; chemical protection