Francouzsko-české překladové slovníky online: aktuální stav a srovnání dostupných nástrojů - Rádrová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce s názvem Francouzsko-české překladové slovníky online: aktuální stav a srovnání dostupných nástrojů má za cíl zmapovat současné online překladové slovníky, jejich dostupnost a porovnat jejich přednosti. V první, teoretické, části se věnuji různým typům slovníků, jejich vlastnostem a konkrétním slovníkům, jejichž vytvoření bylo pro historii lexikografie a lingvistiku důležitým milníkem. Praktická část bakalářské práce popisuje aktuálně dostupné online slovníky, jejich mikrostrukturu a makrostrukturu s ohledem na uživatele, pro které je slovník určen.
French-Czech online dictionaries: current state and comparison of available tools
Keywords: francouzsko-české slovníky; komputační lexikografie; online slovníky; lexikografie; jazykový korpus;; french-czech dictionaries; computational lexicography; online dictionaries; lexicography; text corpus