Apiterapie a její využití v rámci zdravého životního stylu - Gieblová, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením a ověřením výukového programu ,,Apiterapie? pro posluchače fakult edukačního charakteru. Díky obsahové analýze publikačních zdrojů jsem sestavila teoretickou část práce, v níž se snažím objasnit zvolené téma v kontextu využívání přírodních alternativních technik jako významného zdroje podpory zdraví. Následně jsem zpracovala výukový programu se zaměřením na včelí produkty a jejich využití v praxi. V praktické části ověřuji výukový program na souboru studentů oboru Výchova ke zdraví Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, a to pomocí vstupního a výstupního testu či záměrného pozorování. Zjišťuji tak úroveň znalostí studentů, kterou po absolvování výukového programu získali a jejich názor na vytvoření výběrového předmětu Apiterapie. Zpracovaný výukový materiál dokládám v powerpointové podobě na CD.
Apitherapy and its use in the healthy lifestyle
Keywords: alternativní způsoby léčení; medová masáž; detoxikace; med; pyl; propolis; mateří kašička; včelí vosk; včelí jed; včelami ozářená voda; alternative ways of healing; honey massage; detoxication; honey; bee pollen; propolis; royal jelly; beeswax; apisin; bees irradiated water