Modely a metody síťové ekonomiky - Böhm, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je vytvořit souhrn modelů a metod síťové ekonomiky zahrnující síťovou strukturu, dynamické a neurčité prostředí, faktory více kritérií v síťové ekonomice. Hlouběji se zabývám teorií grafů, sítí a dodavatelskými sítěmi. Součástí práce je analytická část, kde jsou vzorce a pomocí nich zjišťuji pozici uzlů v sítích dat z Lidé.cz a eBay. Dané modely demonstruji i s výpočty.
Models and methods for network economies
Keywords: topologie sítí; podnikové sítě; centrality; síťové odvětví; síťová ekonomika; eBay; Lidé.cz; API; síťové externality; podnikání na internetu; kohezní podskupiny; klast; klika; Pajek; sociogramy; topology networks; corporate network centrality; network industries; network economics; eBay; Lidé.cz; API; network externalities; internet business; cohesive subgroups; put; handle; Pajek; sociogram