Raně středověké souvrství hradiště Na Jánu v Netolicích. Analýza keramických nálezů ze sondy S1/2000 - Hojerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je na základě terénní dokumentace provést analýzu raně středověké keramiky ve vztahu k archeologickým vrstvám a situacím v prostoru západní hradby akropole hradiště Na Jánu. Byly sledovány funkční, technologické a výzdobné znaky keramiky a na jejich základě byla vytvořena podrobná databáze. Cílem práce bylo zachytit případný vývoj celého souboru v tomto místě hradiště. Součástí práce je rešerše zachycující soudobé metodologické postupy analýzy raně středověké keramiky.
Early Medieval Layers from Hillfort Na Jánu in Netolice. The Analysis of Pottery from the Probe S1/2000
Keywords: raný středověk; analýza keramiky; hradiště; Early Middle Ages; pottery analysis; hillfort