Postavení adjektiva v publicistických textech. - Mazancová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce pojednává o postavení přídavného jména v publicistickém stylu. Práce si dává za cíl rozebrat četnost výskytu postponovaných a anteponovaných přídavných jmen závislých na podstatném jméně. Jádrem práce je zhodnocení tohoto gramatického jevu ve vybraných španělských textech. Výsledkem práce je zhodnocení četnosti výskytu jednotlivých typů přídavných jmen v závěru práce.
The Role of Adjectives in Journalistic Texts.
Keywords: Přídavné jméno; podstatné jméno; antepozice; postpozice; gramatika; text; Adjectiv; noun; anteposition; postposition; grammar; text