The Development of the Tristanian Legend: A Comparative Study - Karásková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2019)
Obsahem této diplomové práce je analýza a komparativní studie příběhu o Tristanovi a Isoldě. Popisuje jeho literární vývoj od poetické formy k próze počínaje středověkem až po současnost. Vymezuje především obecně středověké verze příběhu, uvádí jednotlivé autory a shrnuje děje příběhů. Velmi stručně jsou také představeny moderní verze příběhu.
The Development of the Tristanian Legend: A Comparative Study
Keywords: Tristanovská legenda; Tristan; Isolda; vývoj příběhu; Béroul; Thomas; Bédier; Tristanian legend; Tristan; Isolde; development of the story; Béroul; Thomas; Bédier