Problematika dalšího vzdělávání a jeho realizace v podmínkách konkrétní společnosti - Reitingerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dalšího vzdělávání. Teoretická část popisuje zmapování pohledů na koncepční a systémové řešení dalšího vzdělávání zaměstnanců v ČR. Dále sledování role státu v podpoře dalšího vzdělávání, jaké jsou typické rysy charakterizující firemní vzdělávání v ČR a jaké obecné přístupy a motivy lze spatřovat u dospělých účastníků dalšího vzdělávání. Praktická část je zaměřena na deskripci stavu dalšího vzdělávání v podmínkách konkrétní společnosti vhodnými metodami, dále je zaměřena na analýzu problémů, který tento stav doprovází. Vyústěním praktické části práce je doporučení pro realizaci dalšího vzdělávání v podmínkách společnosti, kde byl výzkum realizován.
The issue of further education and its implementation in the conditions of a particular company
Keywords: učení dospělých; vzdělávání dospělých; celoživotní vzdělávání; další vzdělávání dospělých; firemní vzdělávání; andragogika; společnost vědění; stát; Evropská unie; asociace; lektor; teaching of adults; lifelong education; further education of adults; in-company education; andragogy; knowledge; European Union; association; lecturer