Vliv dětských televizních pořadů na děti předškolního věku - Kadlecová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem dětských televizních pořadů na děti předškolního věku, respektive jejich chování. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je věnována televiznímu vysílání, charakteristice dítěte předškolního věku, působení televize na dítě a dětským televizním pořadům. Cílem praktické části práce bylo zjistit, jakým způsobem ovlivňují dětské televizní pořady chování předškolních dětí, zda na něj mají škodlivý či pozitivní vliv. Výsledky šetření jsou vyhodnoceny a graficky znázorněny.
Influence of children television programes on preschool children
Keywords: Klíčová slova: Televize; film; předškolní dítě; teorie televizního vlivu; agresivita; prosociálnost; dětský televizní hrdina; televizní stanice; televizní nabídka; dětské televizní pořady.; Key words: television; film; preschool child; the theory of television's influence; aggression; prosocial behavior; children's TV hero; the television station; TV menu; children's television programs.