Jazyk a styl románu Radky Denemarkové "Kobold" - Stachová, Milada (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je jazyková analýza dvojrománu současné české autorky Radky Denemarkové Kobold "Přebytky něhy/Přebytky lidí". Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část zachycuje kompozici, jelikož se jedná o tzv. otevřené dílo a jazykové prostředky. Praktická část se zabývá stránkou hláskoslovnou, morfologickou, syntaktickou a lexikální. Protože román nestojí v autorčině tvorbě osamocen, ale tvoří třetí část volné trilogie o poválečné historii ve střední Evropě, bude v práci zkoumán jeho vztah a pojící prvky s romány "A já pořád kdo to tluče" a "Peníze od Hitlera".
The language and style of Radka Denemark's novel "Kobold"
Keywords: jazyk; styl; analýza; umělecký funkční styl; Radka Denemarková; language; style; analysis; belles-letteres functional style; Radka Denemarková