Uliční názvosloví v městě Písek - Stehlíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá názvy ulic a dalších prostranství v městě Písek a v jeho městských částech, zahrnuje také pojmenování samostatných objektů. Názvy ulic jsou sledovány v jejich vývoji a proměnách především od počátku 20. století do současnosti. Hlavní část práce začíná analýzou historického jádra města, potom následují další městské části. Urbanonyma jsou klasifikována podle sémantických okruhů a významové motivace, zvláštní pozornost je věnována honorifikačnímu motivu. Připojená jazyková klasifikace analyzuje slovotvornou strukturu názvů. Cílem práce je přispět k toponymii města Písku.
The Street Name Terminology in the Town of Písek
Keywords: onomastika; toponomastika; uliční názvy; honorifikační motiv; urbanonyma; Písek; onomastics; toponomastics; street names; honorific theme; urbanonyms; Písek